Thursday, October 25, 2007

Lite gott...

Avokado - små munsbitar

Du behöver
8 små skålformade salladsblad,

1 avokado, ev lite blekselleri,
½ chilipeppar,
lite olivolja, salt och peppar

Så här tillagas det:
Skölj salladsbladen och lägg ihop dem två och två, så du får 4 små ”salladsskålar”. Halvera och kärna ur avokadon och gröp ur fruktköttet. Mosa det med olivolja och krydda med salt och peppar. Dra av den yttersta trådiga hinnan på bleksellerin och skär dem i tunna sneda skivor. Halvera chilin och ta bort kärnorna; hacka den fint. Blanda ner chilin i avokadon tillsammans med bleksellerin. Lägg en sked avokadoblandning på varje salladsblad och servera som förrätt eller tillbehör till en varmrätt.

Rotfruktsnacks

Du behöver
500 g kålrot eller. annan rotfrukt, Olja , Havssalt, 1/2 citron,
Så här tillagas det:

Skär kålroten i stavar, blanda dem med olja och strö över salt. Lägg dem på ett bakplåtspapper på ett ugnsfast fat och ugnsbaka dem på 200° i 20-30 minuter. Pressa ev. citronsaft över klyfterna och servera direkt som ett litet snack före middagen.

No comments: